MVIMG 20200114 122923
Εκδηλώσεις

Κοπή Βασιλόπιτας στο 2ο Λύκειο Ναυπάκτου

Την Τρίτη 14/1/2020 η εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου , όπως το συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, έκοψε τη βασιλόπιτα, για τη νέα χρονιά στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος παρουσία του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα και του αντιδημάρχου, υπευθύνου για θέματα παιδείας, κ. Ντίνου Τσουκαλά .

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Πιτσιάκκας Πέτρος στην αρχή της εκδήλωσης, αφού καλωσόρισε το Σεβασμιότατο και τους κ. κ. δήμαρχο και αντιδήμαρχο, τόνισε ότι το σχολείο οφείλει να είναι ανοικτό στην κοινωνία, να πραγματοποιεί κοινές δράσεις με τους φορείς της κοινωνίας και να λαμβάνει την ευλογία της Εκκλησίας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος ευλόγησε τη βασιλόπιτα και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους μαθητές παραλληλίζοντας τη γέννηση του νέου χρόνου με τις συνεχείς γεννήσεις και αναγεννήσεις του ανθρώπου, που βιώνει στη ζωή του (βιολογικές, ψυχολογικές, κοινωνικές, πνευματικές), σύμφωνα με τον Μ. Βασίλειο. Υποσχέθηκε δε στους μαθητές να επισκεφθεί μια άλλη φορά το σχολείο και να συνομιλήσει διεξοδικά μαζί τους σε ζητήματα που τους απασχολούν.

Το φλουρί κέρδισε η μαθήτρια της Γ ́ τάξης Ευσταθίου Μαρία στην οποία απενεμήθησαν δώρα, τόσο από το Σεβασμιότατο (ένα από τα βιβλία του για τον Άγιο Παΐσιο και 50 ευρώ), όσο και από το σχολείο (το βιβλίο του Ισίδωρου Ζουργού «Οι ρετσίνες του βασιλιά», το οποίο θα παρουσιαστεί στο αμφιθέατρο του σχολείου στις 8 Φεβρουαρίου). Χαιρετισμό και ευχές στους μαθητές απηύθυνε και ο Δήμαρχος κ. Γκίζας.

Ακολούθως, στο γραφείο των καθηγητών του Σχολείου, οι καθηγητές μοιράστηκαν τη δική τους βασιλόπιτα με τον Σεβασμιότατο και τον κ. Δήμαρχο, συνομίλησαν μαζί τους και επισημάνθηκε η δυσκολία, η ιδιαιτερότητα και η σημασία του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού.